Ceahlăul Piatra Neamț – CSM Bacău 2-1 (1-0) / Liga 3, Seria 1, play-off, et. 8

Prin victoria meritată obținută contra echipei noastre, Ceahlăul Piatra Neamț a obținut, matematic, calificarea la barajul de promovare în L2. Trebuie să recunoaștem că gazdele au jucat mai bine și au avut majoritatea ocaziilor de gol. Cu toate acestea, meciul nu a fost chiar simplu pentru nemțeni, care au condus la pauză grație golului înscris devreme, în min. 8, de Ciobanu.
Problema s-a ivit la puțin timp după revenirea la vestiare, atunci când Corban a egalat. Colac peste pupăză, și Bucovina Rădăuți trecuse la conducere la Suceava, astfel că Ceahlăul, în cazul în care CSM Bacău ar fi răsturnat scorul, ar fi fost în ultima etapă sub marea presiune a ambelor sale urmăritoare. Dar echipa lui Pustai a jucat bine în continuare, a fost pericuoasă în atac, iar Ciobanu a marcat din interiorul careului, cu un șut plasat lângă bară. Iar până la final echipa noastră n-a putut reveni, deși Cristi Popovici a introdus o tripletă ofensivă redutabilă, Priboi-Cozma-Zaharia.
Iar la Suceava, Foresta a răsturnat scorul, câștigând cu 3-2. Asta e! Trebuie să acceptăm că Ceahlăul a fost mai bună azi. De fapt, echiipa nemțeană a fost cea mai bună formație a play-off-ului, singura fără meci pierdut. Din orgoliu regional, sperăm ca atât Foresta Suceava, cât și Ceahlăul, să treacă de prima etapă a barajului, contra echipelor din Seria 2, CSM Rm. Sărat și Metalul Buzău. Și să joace un nou meci, unul de cea mai mare încărcătură – pentru promovarea în L2.
În ceea ce privește echupa noastră, mai avem de disputat un meci de orgoliu, acasă, cu Foresta, săptămâna viitoare. Va fi debutul pregătirii pentru promovarea de la anul.
Îi felicităm pe jucătorii noștri, pe antrenorii Cristi Popovici și Codrin Mindirigiu, pe managerul secției Dragoș Boboc și pe toți colaboratorii lor, pe factorii de decizie din Primărie și Consiliul Local și de la CSM Bacău. Contribuția tuturor a fost importantă.
Csmeii noștri s-au bătut acolo, sus, de la egal la egal cu echipele calificate la baraj, Foresta și Ceahlăul, dar și cu Bucovina Rădăuți, de asemenea o formație care s-a luptat admirabil. Să privim acest final de play-off doar ca pe o parte a unui război greu și lung, pe care îl vom încheia victorioși în 2024. Hai Bacăul!
Scroll to top