CSM Bacau - Handbal

Cea mai dulce revanșă

CSM Bacău – LPS Vaslui 30-20 (16-6) / CN Junioare 1, Seria A, et. 8

LPS Vaslui a fost singura echipă din regiune care a învins formația noastră în ultimii ani. Se întâmpla în chiar prima etapă a acestei ediții de campionat. Din această cauză, CSmeoaicele au ocupat, tot timpul până acum, pe locul secund în clasament – ele fiind obișnuite, din anii precedenți, doar cu locul 1.Revanșa a fost însă consistentă și s-a conturat extrem de clar încă din prima repriză. CSM Bacău a făcut un meci extraordinar, în primul rând în defensivă. Două portărițe (Sofron și Bordeianu) în formă, mobilitatea din apărare, acțiunea solidară, perfect sincronizată și chiar numeroasele asprimi (sancționate cu multe eliminări de 2 minute – dar a meritat) au confirmat o mult dorită maturizare a formației noastre. Aceste fete sunt gata să treacă prin foc și apă în Divizia A de Senioare!

În repriza secundă, antrenorii Costel Petrea și Adi Brezan și-au permis rodarea întregului lot avut la dispoziție, drept pentru care scorul ultimelor 30 de minute a fost egal, 14-14. De fapt, egalitatea a survenit după ce arbitrii au întors meciul (timpul se terminase) cu o aruncare de la 7 m în favoarea oaspetelor, dictând și un cartonaș roșu (dublat de unul albastru) contra Evei Pozînărea, zice-se pentru împiedicarea neregulamentară a unui contraatac.

Asta are mai puțină importanță. Esențială este victoria extrem de convingătoare într-un derby, grație căreia echipa noastră a trecut pe locul 1 în clasament, având același număr de puncte cu LPS Vaslui, dar cu un golaveraj superior.

Marcatoarele formației noastre – Poiană-Țârdea 9, Hermeziu 6, Dany Bârsan 5, Dinu 3, Iancu 2, Tăbăcaru 2, Daria Bârsan 2, Grădinaru 1, Sofron, Vrîncianu, Pozînărea, Bordeianu, Solonțanu, Ungureanu, Păduraru, Anchidin; antrenori – C. Petrea, A. Brezan.În etapa următoare, pe 27 ianuarie, CSM Bacău va juca în deplasare, la Botoșani.

Scroll to top