Handbal CSM Bacau - Steaua

Ce victorie mare!

CSM Bacău – Steaua 27-26 (14-12)

A fost un meci care ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă, în care Steaua a încercat să egaleze, dar Saldatsenka – revenit acum între buturi după o accidentare suferită în ianuarie -, a apărat magistral.

Până atunci, cele două formaţii au stat aproape una de cealaltă, dar trebuie să subliniem că CSmeii au avut cam tot timpul iniţiativa.
Ritmul de joc a fost alert şi doar fermitatea celor două defensive şi inspiraţia portarilor a făcut ca scorul să nu fie unul fluviu.

Am avut două goluri cu un minut înainte de final, 27-25, Vartic a redus din diferenţă, iar noi am mai ratat un atac, sub ameninţare de joc pasiv. Mai erau 30 de secunde şi ne-am apărat ca nişte lei, până când Steaua a putut să arunce la poartă, dar Saldatsenka a fost la post.

Victoria poate fi considerată surprinzătoare, dacă privim în clasament. Pe de altă parte, victoriile băcăuane cu CSM Bucureşti şi Poli Timişoara, plus replicile bune date altor formaţii de valoare, ar trebui să tempereze uimirea comentatorilor de handbal.

Adevărul este că avem o echipă mult mai bună decât indică locul din clasament.
Practic, CSM Bacău a fost cea mai defavorizată echipă dintre cele care au pierdut puncte din cauza pandemiei de Covid 19. La victoriile importante ar fi trebuit s-o contabilizăm şi pe cea cu Dunărea Călăraşi, obţinută în chiar prima etapă de campionat, atunci când această formaţie avea un lot valoros şi pretenţii la un loc de cupă europeană.

Ulterior, Dunărea s-a “evaporat”, până la retragerea din campionat, toate rezultatele sale fiind anulate. Anulată, aşadar, şi victoria noastră contra Călăraşiului, una cu care, în condiţii normale, puţine echipe româneşti s-ar fi putut mândri.

Trecând peste asta, jucătorii noştri merită felicitări, iar antrenorul Sandu Iacob o porţie dublă de aprecieri.

Marcatorii noştri: Sretenovic 7, G. Bujor 6, Crnoglavac 5, Târzioru 3, Coric 2, Păunică 2, M. Bujor 1, Rotaru 1.

Vineri, la ora 13.00, tot la Sf, Gheorghe, avem restanţa cu Minaur Baia-Mare, o altă echipă de top şi de mare tradiţie în handbalul românesc.

Formaţia maramureşeană vine după o victorie în EHF (din păcate, nu şi o calificare în turul următor), dar şi după un succes în campionat.

In aceste ultime zile, Minaur s-a despărţit şi de antrenorul Adrian Petrea, fostul nostru antrenor.

Acum, este greu de spus în de ape se scaldă băimărenii. Cu siguranţă, însă, vom avea un meci greu, dar pe care îl putem câştiga. Hai Bacăul!

Scroll to top