Ce repriză de coșmar!

CSM Bacău – CSU Suceava 28-35 (5-17)

A fost cea mai slabă primă repriză din istoria echipei noastre. De fapt, nu ne amintim o astfel de diferență, după 30 de minute, în niciun meci din Liga Zimbrilor, indiferent de an, chiar dacă s-a disputat între ultima clasată și campioana en titre. Până în min. 23, izbutisem să marcăm doar 2 goluri. Am condus cu 1-0 în min. 2, după care totul s-a rupt. În min. 17, deja ratasem 4 aruncări de la 7 m și multe altele de pe semicerc. Fane Grigoraș al nostru, acum portar la Suceava, a fost magnific, trebuie să recunoaștem! De fapt, toată echipa oaspeților a fost la înălțime, spre deosebire de a noastră. Chiar dacă portarii noștri, Rusu și Tamaș, au mai prins câte ceva, asta a fost ca o picătură într-un ocean de erori în ofensivă și în defensivă.

Mult mai bună pentru noi a fost repriza secundă, când atacanții băcăuani au încercat cu precădere pătrunderi individuale, în dauna unor scheme de joc ghicite de suceveni. Am câștigat partea a doua cu 5 goluri diferență, iar acest lucru i-a ridicat din nou pe CSmei în ochii suporterilor.

Suntem binecuvântați cu cel mai civilizat, matur și cunoscător de handbal public din România! Spectatorii (cca 350) au fost din nou minunați! Au încurajat echipa noastră, atât cât le-au oferit jucătorii noștri prilejul să fie entuziaști. Au fost conștienți că repriza întâi a însemnat doar o sincopă groaznică, irepetabilă. I-au aplaudat și i-au încurajat pe CSmei la final, după această înfrângere grea. Ce doamne! Ce gentilomi! Ce lecție de fidelitate și generozitate! Aplauze meritate au primit și oaspeții, mai ales Fane Grigoraș, cel care a primit premiul de jucătoar al meciului din partea Remax Wellcome, chiar de la managerul Cosmin Chiribău.
Marcatorii CSM Bacău: G. Bujor 8, M. Bujor 5, Dospinescu 5, Brăescu 4, Costea 2, Coric 1, Iordachi 1, Serhel 1.

Mâine deja plecăm la București, pentru restanța de marți cu Dinamo. O partidă de la care n-am putea spera aproape nimic nici într-o perioadă bună a noastră și de aceea tocmai potrivită după înfrângerea cu Suceava. Va fi un meci în care vom lupta. Munca asiduă este cel mai bun leac împotriva amintirilor neplăcute. Ne vom reveni! Hai Bacăul!

Scroll to top