Carol Cojocaru, record național U15 la Gyor, la 400 m Mixt

Carol Cojocaru, record național U15 la Gyor, la 400 m Mixt

Având o concurență serioasă la turneul internațional de înot GYOR OPEN OLYMPIC QUALIFICATION EVENT, Carol Cojocaru (CSM Bacău) a izbutit să ocupe locul 1 în probele de 400 m Mixt, 200 m Mixt și 200 m Spate, clasându-se pe locul 3 la 50 și 100 m Spate.

Carol Cojocaru, record național U15 la Gyor, la 400 m Mixt
Carol Cojocaru, record național U15 la Gyor, la 400 m Mixt

Vestea mare este că el a corectat recordul național la U14, aducându-l la 4:42,89, de la 4:43,09. Culmea, vechiul record data de un an și fusese stabilit de… Ștefan Cozma, tot de la CSM Bacău, și avându-l ca antrenor pe același Sabin Jitaru!!!

”A fost o competiție grea, deoarece drumul a fost lung, condițiile de participare destul de dificile, concurența puternică – mai ales că sportivul meu a fost cam cel mai mic dintre juniori. Carol stăpânește însă bine toate stilurile și, drept urmare, se comportă foarte bine la Mixt”, ne-a declarat antrenorul Sabin Jitaru. ”A fost ultima competiție din an. Din ianuarie, vom relua în forță pregătirea. La Naționalele in bazin acoperit, Carol va putea concura inclusiv la Seniori. Eu, colegii antrenori din cadrul clubului și, mai ales, părinții sportivului, privim cu mult optimism spre noul sezon competițional”

Sabin Jitaru

Reamintim, la CN de Cadeți, în urmă cu o lună, Carol Cojocaru a cucerit medalii de aur în probele de Spate, Fluture, Bras și Mixt, iar la Liber a obținut medalii de argint. La Gyor, Carol a confirmat acele rezultate, ba chiar a plusat. Valabil și pentru antrenorul său, care merită o tonă de felicitări.

Carol este, cu siguranță, un demn continuator al lui Daniel Martin, dar și al altui coleg un pic mai mare, amintitul Ștefan Cozma.

Bravo, Carol Cojocaru!

Foto: facebook/cristian.cojocaru, facebook/cristina.fatan

Scroll to top