CSM Bacau - CSM Bucuresti - Handbal

Bravo, CSmeilor!

CSM Bacău – CSM București 28-28 (14-18)

Am încheiat sezonul regulat cu o remiză onorantă, contra echipei care a ocupat locul 4 și va reprezenta din nou România în competițiile europene intercluburi.

Meciul nu avea o miză pe puncte, deoarece cele două formații nu puteau nici avansa, nici coborî în clasament, indiferent de rezultat. De aceea, a reieșit un joc alert și spectaculos, cu desprinderi și reveniri pe tabela de scor și încheiat cu o remiză justă.

Marcatorii echipei noastre: Sretenovic 6, G. Bujor 6, Crnoglavac 6, Coric 4, Rotaru 3, M. Bujor 1, Stănică 1, Capotă 1; antrenor – Sandu Iacob.

Pentru CSM Bacău (locul 11) și CSU Suceava (locul 12) aceasta nu a fost însă ultima partidă din acest campionat. Cele două formații mai au de susținut barajul de menținere-promovare, la care mai participă două formații divizionare A, U Cluj și CSM Pitești. Cu siguranță că suntem superiori acestor echipe, dar barajul trebuie tratat cu maximă seriozitate.

Au retrogradat direct Magnum Botoșani, CSM Reșița și CSM Făgăraș.
Campioană este Dinamo, urmată pe podium de Potaișa Turda și Dobrogea-Sud Constanța, zona de play-off (care nu se mai dispută anul acesta) fiind completată de CSM București, CSM Focșani, Minaur Baia-Mare, HC Buzău și Steaua.

Și dacă suntem aproape de final, să remarcăm că echipa noastră a învins cinci din primele 8 formații, respectiv echipele de pe 2, 4, 5, 6 și 8, respectiv Turda, CSM București, CSM Focșani, Minaur Baia Mare și Steaua. O campanie de transferuri extrem de bună și venirea la cârma echipei a antrenorului Sandu Iacob au fost cheia transformării ușor vizibile și în bine a formației noatre. Dacă n-am fi avut, practic, cel puțin 6 etape pierdute din cauza Covid 19… am fi figurat în locul uneia dintre adversarele mai sus amintite. Dar așa a fost să fie. Sperăm ca sezonul viitor întreg orașul să fie mândru de echipa sa de handbal, care va putea naviga cu toate pânzele sus. În fața unei săli pline. Hai Bacăul!

Foto: Alex Nicodim via handbalmania.ro

Scroll to top