Avem un campion mondial! Un om la mare înălțime – Constantin Popovici

Participând la Cupa Mondială de High-Diving (platformă la 27 m) de la Fort Lauderdale (Florida, SUA), Constantin Popovici (antrenor – Adrian Gavriliu) a cucerit titlul de campion mondial după o luptă pasionantă cu adversari de mare valoare, între care și un compatriot, Cătălin Preda.
Costa (cum îi spun acum prietenii și adversarii) era favorit, grație poziției fruntașe pe care o avea în clasamentul mondial și titlului european, în urma competițiilor câștigate în 2022.
El și-a păstrat rangul la Fort Lauderdale, pe durata întregului concurs, reușiind cele mai grele și mai corecte sărituri. Dar, în sărituri, o singură greșeală – care se poate întâmpla oricui -, te poate duce multe locuri în spate. De aceea, suspansul în ceea ce privește lupta pentru aur s-a păstrat până la ultima săritură din concurs, care a fost chiar a lui. Impecabilă.
Felicitări, Constantin Popovici!
Felicitări, antrenorului Adrian Gavriliu!
Reamintim, Constantin Popovici s-a transferat anul trecut la CSM Bacău, de la Steaua. A fost, de fapt, o întoarcere a sa în Bacău, el formându-se, în bună parte, chiar la Bazinul Olimpic din orașul nostru. Aceasta deoarece mulți ani cluburile bucureștene cu secții de sărituri n-au avut un bazin funcțional în Capitală și s-au mutat cu toții – antrenori și sportivi -, in Bacău. Constantin Popovici este printre cei cărora Bacăul le-a rămas în suflet, astfel că legitimarea sa la CSM Bacău a considerat-o ca pe un lucru firesc.
După zecile de titluri câștigate la Naționalele de sărituri „normale” și o participare la JO, dar și reprezentații cu celebra trupă canadiană Cirque du Soleil, Constantin Popovici a avut curajul și tehnica necesară pentru a aborda high-diving. Și a făcut-o la cel mai înalt nivel. Lider mondial în 2022, a fost printre cei nominalizați la titlul de sportiv al anului în România, titlu ce i-a fost acordat recordmanului mondial al probei de 100 m Liber, David Popovici.
Foarte probabil, săriturile de la 27 m vor figura și în programul viitoarelor JO, iar Costa va fi acolo, pentru aur!
Scroll to top