Avem golgeter! CSM Bacău – CSM Vaslui 31-25 (18-11)

Marele câștig al echipei noastre din acest turneu, Cupa Municipiului Bacău Remax Welcome, este mâna dreaptă a lui Eduard Belchite. Cu ea, tânărul jucător adus de la Reșița a marcat 19 goluri, devenind golgeterul competiției. Belchite a fost desemnat și cel mai bun jucător al partidei Bacău – Vaslui.
Avem, așadar, un inter-stânga bun, care va fi și mai bun în lunile următoare! Adăugăm alt jucător de centru care ne-a plăcut – Ushal, așteptăm și intrarea tunarului inter-dreapta Ghanchev și mai avem pe țeavă și o altă soluție foarte bună, pe care o vom anunța la momentul potrivit. Toți aceștia adăugați fraților Bujor, lui Serhel, Coric, Costea și Rotaru. Asta înseamnă că vom avea pe centru un potențial remarcabil, atât în ofensivă, cât și în apărare, dacă echipa va evolua ca astăzi.
Spre deosebire de meciurile anterioare, CSM Bacău a dat dovadă de multă eficiență.
Dar Vasluiul (fără cel mai bun jucător al său, Acatrinei) a pus la un moment dat probleme importante. S-a întâmplat începând de la scorul de 23-14, când antrenorul Sebi Hagiu a adoptat o defensivă avansată și foarte mobilă, care ne-a surprins o perioadă. Diferența pe tabela de scor s-a redus până la un minim de trei goluri, dar Vasluiul n-a putut mai mult, deoarece CSmeii s-au adaptat corespunzător și au crescut din nou decalajul.
E o victorie importantă pentru moralul formației noastre, contra unei echipe care a jucat de la egal la egal cu Steaua și Buzăul, pierzând contra acestora la o diferență minimă. Vasluiul a avut satisfacția de a da competiției cel mai bun portar – pe Valentin Petrila.
Marcatorii CSM Bacău: Belchite 8, G. Bujor 7, Ushal 4, Dospinescu 3, Costea 2, Serhel 2, Dobrincu 2, Grigoraș 1, Coric 1, Ivășchescu 1; antrenor – Sandu Iacob.
”Turneul a fost pentru noi extrem de util. În primul rând, pentru că am luat contact cu publicul nostru, pentru care luptăm. În al doilea rând, pentru că ne-am confruntat cu echipe aflate într-un stadiu avansat de pregătire și acum avem un reper și știm mai bine unde ne aflăm. În al treilea rând, pentru că noii noștri jucători au făcut pași buni spre integrarea în jocul echipei. Despre Belchite, pot să spun că a progresat pe măsura felului în care se antrenează. Este un jucător foarte serios și sper să devină unul dintre cei mai buni interi-stânga din România. Avem clar perspective mult mai bune decât anul trecut, asta și datorită faptului că toți cei de deasupra noastră, din mediul politic și administrativ, ne sprijină. Și le mulțumim din suflet”, a declarat antrenorul Sandu Iacob după competiție.
Competiția a fost câștigată de Steaua, care a câștigat cu 23-21 ”finala” cu HC Buzău. Steaua a dat și mvp-ul competiției – Nemanja Grbovic, dar jucătorul meciului a provenit de la Buzău – Glendza.
Toate cele șase partide ale Cupei Municipiului Bacău Remax Welcome au fost arbitrate de ieșenii I. Cristea/C. Murariu. Și credem că s-au achitat cu onoare de misiunea lor. Ei au avut o sarcină foarte obositoare și dificilă din cauza reproșurilor care le-au venit din toate părțile. Acum, noile schimbări de regulament dau și mai mult posibilitatea ca o situație de joc să poată fi și mai diferit interpretată. Asta face ca cel puțin o echipă să fie profund nemulțumită la orice fază. De aceea, ne este groază de ceea ce va urma în campionat!
Dar, până pe 27 august, când vom debuta în LZ acasă, cu CSM Odorhei, vom mai disputa un turneu amical la Buzău. Hai Bacăul!
Scroll to top