haltere CSM Bacau

Au sfidat, învingând, cele mai mari greutăți

Pentru Ionela Nanu și Mădălina Bucur a fost cel mai greu (la propriu), la Campionatele Naționale de Haltere U20 de la Bascov (Argeș). Desigur, pentru că au ridicat cel mai mult, la categoriile lor de greutate, cucerind medaliile de aur, atât la Smuls și Ridicat, și, evident, la Total.


Dar, la un pas de locul 1 au mai fost Cosmina Pană (3 medalii de argint), Alice Halmac (3 medalii de argint) și Gabriela Daviduță (3 medalii de argint).

Trebuie menționat că Gabriela Daviduță, cea care a izbutit recorduri naționale la precedentele competiții, era mare favorită la aur, dar a evoluat accidentată la spate. Aceeași a fost situația pentru Alice Halmac, accidentată la cot. Cât despre Cosmina Pană, ea este încă junioară.


„Sperăm ca Gabriela și Alice să se refacă până la CN U23, din perioada 3-8 noiembrie. Chiar acum tragem tare, pentru a pregăti cum trebuie această competiție”, ne-a declarat antrenorul celor cinci medaliate, George Călin.
In total, CSM Bacău a cucerit la CN U20 6 medalii de aur și 9 de argint, după cum urmează:
Ionela Nanu (cat. 87 kg) – 3 medalii aur
Bucur Mădălina (cat. 81 kg) – 3 medalii aur
Pană Cosmina (cat. 49 kg) – 3 medalii argint
Alice Halmac (cat. 71 kg) – 3 medalii argint
Gabrilela Daviduță (cat. +87 kg)- 3 medalii argint

Dacă performanțele halterofilelor noastre sunt foarte sus, nu același lucru putem să spunem despre condițiile lor de pregătire. Fosta administrație a orașului, care promisese să le amenajeze o sală corespunzătoare, a plecat din Primărie, nu înainte de a uita cu totul !? de halterofilii băcăuani și de greutățile lor.


„Este durerea noastră de zi cu zi, aceea de a ne antrena cu toții într-un spațiu de doar 5×5 m, care dispune de facilități minime, într-o instituție de învățământ părăsită. Parcă suntem în clandestinitate”, ne-a mai spus George Călin.

Scroll to top