Argint și bronz pentru Mălina și Ana-Lucia! – Judo

Două judoka de la CSM Bacău, Mălina Lupu și Ana-Lucia Patea s-au distins cu medalii de argint și, respectiv, bronz, la puternicul turneu internațional de la Focșani, Memorial „Aurel Câmpeanu”.
Această tradițională competiție a reunit la start peste 300 de sportivi valoroși. Figura centrală a Memorialului a fost, fără îndoială, multiplul campion și vicecampion mondial al cat. -66 kg, japonezul Joshiro Maruyama, devenit celebru îndeosebi pentru procedeele spectaculoase de aruncare a adversarilor, prin care s-a impus în competiții de nivel înalt – Campionatele Mondiale și Campionatele Asiei.
De altfel, în arena internațională el este cunoscut ca „Mister Uchi-Mata”.
Ei bine, în fața unei săli arhipline, Mălina Lupu a avut un parcurs perfect până în finala cat. 44 kg U16 (ea având doar 14), unde a pierdut în fața unei puternice judoka din Turcia.
Ana-Lucia Patea (cat. 52 kg, U15) s-a oprit, într-o primă fază, în semifinale, dar apoi a câștigat meciul pentru medalia de bronz.
Cele două sportive antrenate de prof. Dorin Cruceanu și-au confirmat astfel medaliile cucerite săptămâna trecută, la CN Ne-Waza, medalii care au fost de bronz, pentru ambele.
La mică distanță de medalii au fost Denisa Chiticaru (înscrisă la o categorie de greutate mai mare cu 5 kg) și Alexandru Zaharia (revenit în judo după o perioadă de inactivitate).
“Multumit sau nu, important este ca nu s-a accidentat nimeni. Săptămâna viitoare este principalul obiectiv, ăi anume Finala Campionatului National U16 și U14, de unde sperăm să aducem cât mai multe medalii. Nu aș putea zice nimic referitor acestui turneu, dat fiind faptul că trei sportivi au luptat la o categorie superioară lor, chiar și cu doi ani, iar doi sportivi revin după o pauza lungă. Per ansamblu, sunt mulțumit, câștigăm încredere și asta este cel mai mare câștig.” a declarat antrenorul băcăuan Dorin Cruceanu.
Scroll to top