Am „scăpat” de Ceahlăul, am rămas cu Suceava

Liga a 3a și-a avut ultimul meci, returul finalei barajului de promovare în L2, în care s-au întâlnit Ceahlăul Piatra Neamț și Foresta Suceava. Gazdele au învins cu 2-0 (a fost 0-0 în tur) și au promovat în L2. Izbânda Ceahlăului este pe deplin meritată și are parte de deplina recunoaștere a tuturor echipelor care i-au fost adversare.
Asta cu atât mai mult cu cât vecinii noștri au traversat la un moment dat o pasă proastă, depășită prin primirea unui șoc obișnuit în astfel de situații – schimbarea antrenorului. Iar cu Cristi Pustai (în locul lui Florentin Petre) la timona unui lot valoros, traseul nemțenilor a fost în continuă ascensiune.
Mai întâi, Ceahlăul a revenit în plutonul de play-off, după care a fost cea mai bună echipă a play-off-ului, iar apoi s-a impus cu Metalul Buzău și Foresta, la barajul de promovare. A fost o realizare pe care și-au dorit-o, la unison, echipa, finanțatorii și publicul nemțean – cu toții meritându-și felicitările, pentru investițiile financiare sau de suflet.
Vom rămâne în serie cu Foresta Suceava, echipă care a dominat clar sezonul regulat și și-a păstrat fără mari probleme poziția de lider și după play-off. Și care și-a păstrat șansele de promovare în L2 până în ultimele minute ale returului de la Piatra Neamț. Ce a lipsit trupei lui Goian? Credem că, în primul rând, susținerea unanimă a publicului sucevean – spre deosebire de unitatea ce a existat la Piatra Neamț.
Chiar și atunci când Foresta își domina clar seria, foarte multe comentarii ale sucevenilor pe rețelele de socializare erau sceptice, dacă nu chiar dușmănoase la adresa echipei lor. Iar asta poate că a contat. E doar o presupunere. Ei, sucevenii, știu mai bine.
În ceea ce ne privește, CSM Bacău are ca obiectiv clar promovarea în Liga 2, la capătul sezonului 2023-2024. Campionatul care s-a încheiat îl considerăm neașteptat de bun – și trebuie să amintim că am fost mult timp în cărțile pentru promovarea la baraj, iar cu Ceahlăul și Foresta am luptat, practic, de la egal la egal. Am început sezonul cu obiectivul de a evita retrogradarea și l-am încheiat pe locul 3(!), aproape de barajul pentru L2.
Acum, antrenorul Cristi Popovici și managerul Dragoș Boboc se află în plină campanie de transferuri. Așa cum e normal în sporturile de echipă și cu atât mai mult la o formație cu un obiectiv ambițios, vor pleca unii jucători și vor venii alții. Vom da nume atunci când toate contractele vor fi semnate.
Echipa noastră se bucură de sprijinul Primăriei și Consiliului Local și va da totul pentru promovare, din prima etapă.
Este o promisiune fermă!
Hai Bacăul!
Scroll to top