Handbal - CSM Bacau - U Cluj

Am rezolvat-o dintr-a doua

CSM Bacău – U Cluj 41-32 (17-13)

După victoria clară de ieri, cu CSM Pitești, am avut impresia că soarta rămânerii în Liga Zimbrilor a devenit o formalitate. Dar victoria divizionarei secunde U Cluj contra prim-divizionarei CSU Suceava (33-30) ne-a stricat tihna. Se deschidea o luptă aprigă pentru primele două locuri ale turneului de menținere/promovare de la Turda. Iar asta deoarece partida cu Suceava, din ultima etapă, n-ar mai fi fost pentru noi una fără miză, în condițiile în care, indiferent dacă băteam sau nu Clujul, trei echipe puteau termina la egalitate de puncte. Și, să nu uităm, Suceava ne-a învins de două ori în campionatul regulat.

Avizată fiind de aceste posibilități nedorite, CSM Bacău a abordat cu multă responsabilitate partida contra Universitații Cluj, confirmându-și din plin valoarea superioară.

Practic, prin această victorie detașată, echipa noastră a scăpat de emoțiile ultimului meci. Asta chiar și admițând că putem pierde în fața Sucevei (cum s-a mai întâmplat, deși am fost favoriți de fiecare dată, ca și acum), dar în niciun caz la 16 goluri diferență.

Tensiunea a rămas pe formațiile din Suceava și Cluj. Universitatea are nevoie ca CSM Bacău să învingă sau să facă egal cu CSU Suceava ori să câștige sucevenii la la o diferență de peste 15 goluri.
Ultima zi a turneului de la Turda va fi una extrem de tensionată, dar nu pentru noi. Cu o zi întârziere, putem visa liniștiți la un traseu cât mai lung în Cupa României, săptămâna viitoare. Hai Bacăul!

Scroll to top