Handbal - CSM Bacău – Poli Timişoara 30-26 (14-14)

Ai noştri, de nota 10

Am învins clar una dintre cele mai bune echipe ale României în ultimii şapte ani.
Meciul de la Baia Mare a fost şi o încleştare a nervilor, câştigată cu brio de Sandu Iacob şi elevii săi.

Partida a început prost pentru CSmeii noştri, care au ratat primele şase aruncări spre poarta bănăţeană, inclusiv una din 7 m. Este drept, în aproape 8 minute, nici Timişoara n-a marcat decât de trei ori. Încet-încet, CSM Bacău a recuperat, egalând la 6, în min. 17.

De-aici şi până la sfârşitul reprizei plus 10 minute din repriza secundă, out-sidera s-a ţinut agăţată de Poli, într-un stil enervant, asemănător cicliştilor din proba de urmărire-sprint. Talonată strâns, Timişoara nu ştia când se va confrunta cu sprintul băcăuan. Şi n-a fost pe ultima linie dreaptă, ci chiar din turnantă.

S-a întâmplat din min. 39, chiar atunci când, după mult timp, echipă bănăţeană reuşise o desprindere la două goluri, 20-18. Patru goluri marcate de CSM Bacău, în tot atâtea minute, aveau să răstoarne definitiv scorul pe tabela de marcaj. Diferenţa s-a mărit la 3 goluri (25-22, min. 50), la 4 goluri (27-23, min. 52), la 5 goluri (29-24), timişorenii izbutind să mai reducă un gol, atunci când băieţii noştri deschiseseră dopul la şampanie, în închipuirea lor.

O victorie foarte frumoasă, obţinută prin unitate de grup şi inteligenţă.

Bravo, băieţi!

Reamintim, doi dintre cei mai valoroşi jucători ai CSM Bacău, Serhel şi Saldatsenka au suferit accidentări grave şi n-au făcut parte din lotul pentru etapa de la Baia Mare. Cu atât mai merituoşi sunt cei valizi, care au dus greul pe teren, şi antrenorul Sandu Iacob.

Marcatorii CSM Bacău: Crnoglavac 7, Tîrzioru 6, G. Bujor 6, Sretenovic 5, Rotaru 2, Coric 2, M. Bujor 1, Păunică 1.

Pe 1 aprilie, vom încerca s-o păcălim pe Steaua, în cadrul etapei a 20-a.

Scroll to top