Aerostar – CSM Bacău 1-1 (1-1) / Liga 3, Seria 1, et. XIII

Avem un mic regret, în ceea ce privește rezultatul final. Asta deoarece credem că CSM Bacău a jucat un pic mai bine decât gazdele, a avut mai multe ocazii mari de gol și merita să câștige. De altfel, echipa noastră a avut un început de meci bun, în care a atacat periculos, iar în min. 7 a deschis scorul dintr-o lovitură liberă executată de Strat, care a păcălit zidul lui Aerostar, ce sărise pentru a bloca șutul puternic al apărătorului băcăuan; atât doar, Strat a trimis la firul ierbii, pe sub tălpile adversarilor săi, plasând balonul lângă bara din stânga lui Ov. Mocanu.
În minutele ce au urmat, CSM Bacău se putea desprinde, având și o bară (șut puternic al lui Săvoaia, în transversală), dar n-a fost să fie. Aerostar a echilibrat apoi disputa, iar în ultima treime a reprizei a avut o posesie superioară. Dar, când se părea că oaspeții vor intra la vestiare cu avantaj, a intervenit, în min. 45, gafa lui Țăranu: portarul CSM-ului, în loc să degajeze rapid mingea, a intrat în clinci cu un atacant al gazdelor, a pierdut mingea, recuperată de Dobre, care a trimis din unghi de 45 de grade în colțul lung, profitând că Țăranu nu se repoziționase între buturi.
Repriza secundă a fost dominată de CSM Bacău, care a avut însă doar o ocazie mare, cea ratată de Catău, in min. 70, acesta trimițând din 7 m pe lângă Ov. Mocanu, dar fără forță, ceea ce a dat posibilitatea apărătorilor lui Aerostar să se replieze pe linia porții și să degajeze balonul. Finalul a fost tensionat, cu cele două echipe visând să dea lovitura de grație adversarei, fără să reușească însă.
În această partidă, antrenorul Cristi Popovici a utilizat următorii jucători: Țăranu – Moroșanu, Adăscăliței, Ursu, Strat, Săvoaia, Șchiopu, Unghianu, Aftanache, Catău, Corban; după pauză au intrat Gherasim, Taciuc, Viorică, Buțerchi și Horvat.
Acest egal nu ne-a deranjat de pe locul 2, deoarece prima dintre urmăritoarele noastre, Bucovina Rădăuți, are etapă liberă, iar punctul cu Aerostar a mărit diferența la cinci lungimi. Pentru Aerostar, egalul acesta muncit (și meritat, dacă luăm în considerare ambiția și risipa de efort a întregii echipe) este important, în strădania sa de a evita retrogradarea.
Etapa viitoare, sâmbătă 25 nov., jucăm acasă cu CSM Vaslui. În aceeași zi va fi derby-ul locurilor 1 și 3, la Suceava. Orice rezultat în acest meci va fi în favoarea noastră. Hai Bacăul!
Scroll to top