Handbal CSM Bacau CSM Resita

A treia victorie! Am ajuns plutonul!

CSM BACĂU – CSM REȘIȚA 22-20 (12-10) / Din nou victorie – Din nou obținută cu greu și cu atât mai frumoasă! Felicitări, băieți! Felicitări, Sandu Iacob!

Având șase jucători accidentați, ne temeam de deznodământul acestui meci. Și, într-adevăr, echilibrul a persistat pe toată durata partidei, iar finalul a fost deschis oricărui rezultat. Primii care au condus pe tabela de scor au fost reșițenii (2-0, 3-2), dar CSmeii noștri au întors pentru prima dată scorul în min. 10 (4-3). Mai mult, CSM Bacău s-a desprins la 4 goluri (12-8, min. 28) și se părea că urma să obțină o victorie ușoară. Numai că în handbal 4 goluri nu înseamnă nimic, când mai sunt 32 de minute de joc. Până la pauză, Reșița s-a apropiat la două goluri, iar imediat după revenirea de la vestiare a ajuns din nou la conducere (13-12). A fost însă ceva efemer. CSmeii au trecut din nou în avantaj (14-13), iar ultima dată când Reșița a egalat a fost la 17 (min. 46). A fost însă un moment de cumpănă în min. 54, la scorul de 20-18, când CSM Bacău a primit o dublă eliminare. Cu toate acestea, Reșița n-a înscris decât o dată, asta și grație lui Saldatsenka, care a apărat două aruncări de la 7 m. Am avut și 22-19, grație golului lui Coric, din min. 59, și am terminat meciul în apărare și cu un om în minus, din cauza eliminării lui Dârlău.

Dar a fost victorie, care ne-a adus în pluton, la egalitate de puncte, 12, cu Dunărea Călărași (această formație, din cauza Covid 19, nu a putut juca la Sf. Gheorghe). Merită subliniat efortul colectiv al băcăuanilor, prin care absența golgeterului Crnoglavac s-a resimțit mai puțin. Tinerii titularizați s-au implicat cu mult curaj în joc, iar Bobo Iordachi a izbutit să înscrie cele mai multe goluri. Important a fost și aportul veteranilor – iar dintre ei îl menționăm pe Ionuț Rotaru, care a intrat mai puțin în celelalte partide.
Marcatorii noștri: Iordachi 5, Serhel 4, Sretenovic, 3, Păunică 3, Rotaru 2, Huta 2, Stănică 2, Coric 1.

Miercuri, 23 decembrie, de la ora 18.30, vom disputa tot la Sf. Gheorghe, ultima etapă a turului, contra CSM București. Este de prisos să spunem că nu suntem favoriți la victorie, mai ales pentru că avem exact aceiași șase jucători accidentați ca înainte de partida cu Reșița. Cu toate acestea, avem un moral foarte bun și ne dorim surpriza.

Hai Bacăul!!!

Foto: Alex Nicodim, via www.handbalmania.ro

Scroll to top